Welk toestel voor welke applicatie?

De zomer is weeral halfweg. Sommige klanten hebben momenteel een shutdown waarvoor extra gasdetectietoestellen nodig zijn. Maar voor de meeste start het pas echt terug vanaf september, als er weer volle bezetting is. Misschien ook bij jou?

We krijgen meer en meer de vraag welk gasdetectietoestel nu dé beste oplossing is. En kan ik gasdetectie beter huren of kopen? Veel vragen met niet altijd een gemakkelijk antwoord.

 

Huren of kopen?

Als iemand bij ons gasdetectietoestellen wil huren vragen we altijd hoe lang het project duurt. Wil je meer dan 8 weken huren en kan je de toestellen ook achteraf nog een keer inzetten dan kan je beter aankopen. Maar wil je niet belast zijn met kalibraties en tussentijdse bumptesten dan is huren voor jou een betere oplossing! Wij zorgen dan voor de tussentijdse service beurten, we komen op locatie om te bumpen en kalibreren, en jij moet je er niets van aantrekken.

Maar ga je over tot een aankoop dan adviseren we jouw toestellen altijd te bumpen voor gebruik om de goede werking van jouw toestel te verzekeren. Meer weten over bumpen? Lees dan dit artikel!

Ook een zesmaandelijkse kalibratie is zeker aan te raden om afwijkingen op sensoren weg te werken. We geven een praktische training van jouw aangekochte of gehuurde toestellen zodat je op de hoogte bent van alle Do´s & Dont´s.

Je bent er nu uit. Ik koop of ik huur. Maar eigenlijk begint het dan pas. Als je beseft dat je gasdetectietoestellen nodig hebt dan zijn dit 3 vragen die jij jezelf zeker moet stellen!

  • Wat is mijn applicatie?
  • Welke gassen zijn er aanwezig?
  • Welke sensoren denk ik nodig te hebben?

 

Wat is jouw applicatie?

Werk je in scheepvaart, transport, chemie, industrie, brandweer, bouw of in een labo? Er zijn tal van applicaties waarvoor jij een gasdetectietoestel nodig hebt.

Wil je gas kunnen aanzuigen over een bepaalde afstand of wil je een besloten ruimte kunnen vrijgeven? Dan kies je voor een gepompt toestel.

Maar wil je een toestel ter persoonlijke bescherming of werk je in een ruimte die is vrijgegeven en wil je de atmosfeer verder monitoren? Dan is een diffuus toestel, zonder pomp de ideale oplossing.

Is er voldoende zuurstof aanwezig in de atmosfeer of net niet? Misschien wil jij een totale zone bewaken? Of wil je de gegevens in het veld draadloos doorsturen over een afstand naar bijvoorbeeld een laptop of controlekamer?

Je leest het al. Tal van applicaties met tal van verschillende gassen die kunnen vrijkomen.

 

Welke gassen zijn er aanwezig?

Verstikkende gassen kunnen de zuurstof verdringen. Monitoring van het zuurstofgehalte is hier dus zeker aangewezen. Er moet altijd 20,9 Vol% zuurstof aanwezig zijn.

Of kunnen er brandbare gassen vrijkomen? Deze kunnen in combinatie met zuurstof en een ontstekingsbron ontbranden en een explosie veroorzaken.
Of misschien komen er toxische gassen vrij die een gevaar kunnen betekenen voor de gezondheid van jouw mensen?

Afhankelijk van de gassen die vrijkomen kan je gericht kiezen welke sensor voor jou belangrijk is!

 

Welke sensoren denk ik nodig te hebben?

Je hebt diffuus en gepompte toestellen, enkelgassers en multigassers. Er zijn meetbuisjes voor een indicatieve meting. Of een PID-sensor voor detectie van vluchtige organische componenten. En Elektrochemische sensoren detecteren toxische gassen. Meer weten over de verschillende meetprincipes? Lees dan dit artikel!

Welke sensoren heb je nu in gebruik? Misschien zijn er voor dit project extra potentiële gevaren die je (nog) niet kan monitoren.

Met een multigasser kan je een aantal parameters tegelijkertijd bepalen: zuurstof en explosiegevaar, al dan niet uitgerust met een extra Elektrochemische en PID-sensor maken dat je in een oogopslag kan zien of er gas aanwezig is.

Of zonebewakers, al dan niet draadloos, om jou vanop afstand te alarmeren. Alles is mogelijk!

Neem je de foute sensor en het foute toestel dan doe je een verkeerde meting met alle gevolgen en ongevallen van dien.

 

Door de bomen het bos niet meer zien

Er zijn zoveel opties dat je als klant niet meer weet wat je moet kiezen. Naast de gasdetectietrainingen op maat kan je bij ons terecht voor aankoop en huur van gasdetectietoestellen. We geven gratis demotoestellen die je kan uittesten om te kijken welk toestel het meest geschikt is voor jouw applicatie.

We bekijken de markt en overlopen met jou de mogelijke opties. Wil je na de testen overgaan tot aankoop of wil je voor een kortere periode huren? Enkelgastoestellen, multigastoestellen, PID, meetbuisjes of zonebewakers nodig? Dan kan je bij ons terecht.

Een vloot van toestellen die je door ons wilt laten nakijken, onderhouden of kalibreren? Service van jouw toestellen nodig? Heb je verschillende merken of maar een merk? Het kan! Wij zijn jouw Partner in Gasdetectie!

Je kunt nooit alles weten. We hebben meer dan 10 jaar ervaring in gasdetectie en doen het opzoekwerk voor jou! Neem contact met ons via ine@safetydetection.be of +32 468 12 50 58.

Schrijf een reactie

Uw emailadres zal niet mee gepubliceerd worden.

Gasdetectie van A tot SAFE®

3 hoofdstukken van het boek nu GRATIS in jouw mailbox!