FAQ

Wat doet S&D?

Safety & Detection wil de veiligheid in bedrijven (industrie/ petro-chemie/ brandweer/ scheepvaart/ transport,…) verhogen door het geven van gasdetectie trainingen op maat. Daarnaast adviseren en verkopen wij het juiste gasdetectietoestel voor jouw applicatie. Mocht je een tijdelijk project hebben kan je bij ons ook huren. Heb je al een vloot toestellen maar wil je de service onderbrengen bij 1 partner dan kan je bij ons terecht. S&D is onafhankelijk en heeft trainingen gehad bij de verschillende gasdetectie leveranciers.

Voor wie is de Gasdetection Bootcamp bedoeld?

De Gasdetection Bootcamp is ontwikkeld voor wie met gevaarlijke gassen en gasdetectie toestellen in contact komt. Besef jij dat veiligheid belangrijk is en weet je te weinig af van de gevaren van gassen, hoe sensoren en toestellen werken dan is deze Bootcamp voor jou!

Is ervaring vereist voor je een training bij ons volgt?

Voor de Gasdetection Bootcamp of een training op maat is geen specifieke kennis of ervaring vereist. We starten altijd met de basis van algemene begrippen (LEL, zuurstof, explosiegevaar,…).

Hoe kan ik me aanmelden voor een training?

Voor de gratis Gasdetection Bootcamp of de Open Sessies kan je online aanmelden. Wil jij een training op maat van jouw bedrijf dan kan je contact met ons opnemen via info@safetydetection.be of +32 468 12 50 58. Wij komen langs voor het samenstellen van jouw training op maat.

Waar worden de trainingen gegeven?

Onze open trainingen worden op vaste locaties gegeven. Wil je een training op maat van jouw bedrijf? Dan komen wij naar jou.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Nee, alle prijzen zijn exclusief BTW. Als particulier kan je wel deelnemen aan onze open trainingen ook al heb je geen BTW nummer. Je betaalt dan +21% BTW.

Kunnen we onze toestellen bij jullie laten onderhouden/kalibreren ook al hebben we ze ergens anders aangekocht?

Ja, dat kan zeker. We zijn merkonafhankelijk en hebben opleidingen bij de diverse leveranciers gehad. Onze techniekers komen op locatie zodat je geen toestellen moet missen. Een defect toestel? Wij zorgen voor een vervangtoestel.

Wat is het verschil tussen bumpen en kalibreren?

Elke gasdetectie fabrikant adviseert om zesmaandelijks een kalibratie te laten uitvoeren om de sensoren terug juist af te stellen. In die 6 maanden kan er vanalles gebeuren waardoor een tussentijdse bump (= checken met ijkgas om te kijken of jouw toestel nog reageert) absoluut aangeraden is. S&D adviseert bij de aanschaf van manuele en automatische bump- en kalibratiesets. Wij hebben ijkgassen op voorraad.

Vraag niet beantwoord?

Stel jouw vraag hier en we doen ons best om jou binnen de 48u te beantwoorden.

Contacteer ons
Gasdetectie van A tot SAFE®

3 hoofdstukken van het boek nu GRATIS in jouw mailbox!